Hlavní obsah

Žárlivého Itala zatkli za zavraždění prostitutky, které popsal v povídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turín

V Turíně zadrželi 34letého Itala Daniela Ughetta Piampascheta, který je podezřelý z loňské vraždy dvacetileté nigerijské prostitutky Anthonie Egbunové. Její tělo bylo nalezeno v únoru v řece Pád. Ital čin popírá, proti němu ale svědčí, že s ženou hojně komunikoval a napsal povídku, jejíž žárlivý protagonista zabije africkou prostitutku.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijské prostitutky pracující v Itálii

Článek

Piampaschet popírá, že by ženu zabil. Policie ale zjistila, že ji vloni kontaktoval po telefonu více 1900krát. Naposled jí volal 28. listopadu, tedy v den, kdy měla být žena podle patologa zavražděna, uvedl list Guardian.

V jejím bytě našli devítistránkovou povídku, kterou napsal Piampaschet a má zřetelně autobiografické rysy. Odehrává se ve stejné turínské čtvrti, kde Ital žil. Hlavní hrdinka se také jmenuje Anthonia. Odmítá však přestat prodávat své tělo, aby mohla posílat peníze domů rodině, a muž ji nakonec zabije. Nemůže spát, protože se mu zdá o jejích klientech, kdy každý další je ještě nechutnější a sprostší, než ten předchozí. Nakonec za ní jede, ale ona odmítne nastoupit do jejího auta. On ji k tomu donutí a pak ji uškrtí v křoví na stejné ulici, kde se skutečná Anthonie prodává. Sám pak spáchá sebevraždu.

Vedle povídky ležely i dopisy, které Ital prostitutce napsal. Mimo jiné v nich stojí: „Miluji tě, ale jsem unaven tvou prací. Kdy opustíš ulici? Prosím, odejdi z ní, můžeme získat peníze jinak.“

Policie zjistila, že žena posílala značné částky do rodné Nigérie.

Ital se brání, že jde jen o povídku a že se znal i s jinými nigerijskými prostitutkami a těm se nic nestalo. Sám už byl ženatý s jednou Nigerijkou. Egbunová navíc byla ubodána, ne uškrcena.

Proti Italovi ale svědčí i to, že si jako nezaměstnaný v létě přivydělával v Londýně během olympiády a chtěl v Británii zůstat.

Literární díla usvědčují své autory ze zločinů

Pokud by se ale prokázalo, že pachatelem vraždy je skutečně Piampaschet, byl by to další případ, kdy vrah popsal svůj čin v díle a byl na základě toho odsouzen.

V roce 2007 poslal polský soud na 25 let za mříže spisovatele Krystina Batu za sedm let starou vraždu podnikatele Daria Janiszewského. V knize Amok z roku 2003 byly detaily, které nemohl znát nikdo jiný než pachatel. Vraždil ze žárlivosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám