Hlavní obsah

V Polsku na hřbitově se upálil kněz podezřelý z pedofilie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polský kněz podezřelý z pedofilie se upálil na hřbitově v městečku Lopiennik Nadrzeczny. O případu z jihovýchodu Polska informoval v pátek internetový portál gazeta.pl. Ostatky muže ležely vedle hrobu jeho rodičů a babičky.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Článek

"Jde na 99 procent o tělo duchovního," řekl Miroslaw Buczek z prokuratury v Zamości.

Před několika dny kněze zadržela policie. Prokuratura ho obvinila ze sexuálního zneužití dvou chlapců, kterého se měl dopustit před deseti lety. Třináctiletého hocha duchovní prý osahával, druhého zneužil při výletu do tatranské vísky. Kněz byl též obviněn, že v letech 2004 až 2005 během pobytu v Bavorsku třikrát sexuálně obtěžoval jedenáctiletého ministranta.

Prokuratura v Lublinu žádala, aby byl kněz na tři měsíce umístěn do vazby, soud s tím ale nesouhlasil a místo toho duchovnímu nařídil, že se musí hlásit na policii, nesmí opouštět místo bydliště a přibližovat se ke svým údajným obětem.

"Po návratu domů kněz vůbec nevycházel. Myslíme si, že se styděl za to, že ho zadržela policie," řekla portálu jedna z obyvatelek města.

Reklama

Výběr článků

Načítám