Hlavní obsah

Vlak na přejezdu v Polsku smetl mikrobus, zemřelo devět lidí

Právo, pm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko
Aktualizováno

Celkem devět lidí zemřelo v pondělí ráno po srážce vlaku s mikrobusem na železničním přejezdu bez závor v polských Bartoszewicích v Lodžském vojvodství. Byli ukrajinské národnosti a jeli na ranní směnu do nedalekých potravinářských závodů, kde pracovali.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Vlak na přejezdu v Polsku smetl mikrobus, zahynulo osm lidí

Článek

„Mezi oběťmi tragédie je šest žen a dva muži z mikrobusu, který vlak při nárazu tlačil před sebou asi 30 metrů a potom ho odhodil,“ informovala původně polská policie.

Další dvě ženy z mikrobusu byly těžce zraněné, jedna z nich zemřela po převozu do nemocnice. V mikrobusu bylo celkem deset lidí, i když byl určen jen pro šest lidí. Vlak zastavil po asi 200 metrech, nikdo z cestujících se v něm nezranil.

"Řidič mikrobusu Ford Transit nezastavil na značce Stop a vjel přímo pod kola vlaku, který jel 30-40kilometrovou rychlostí," uvedl Radoslaw Gwis z lodžské policie.

Železniční trať mezi Glownem a Strykovem, kde se kolem šesté hodiny ranní nehoda stala, byla uzavřena. Policie a prokuratura nehodu vyšetřují.

Naposledy zahynulo osm lidí při nehodě 29. března ve večerních hodinách při srážce minibusu s návěsem nákladního auta převážejícího dřevo v obci Przybeda na jihu Polska. Sedm obětí byli horníci vracející se z odpolední směny z dolu Myslowice - Wesola nedaleko polsko-českých hranic a osmý řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám