Hlavní obsah

Bulharská policie stále nemá identitu atentátníka, popis od svědka nesedí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burgas

Bulharská policie prozatím neodhalila identitu bombového atentátníka, který minulou středu odpálil trhavinu v autobusu s izraelskými turisty. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že s přípravou útoku mu pomáhali komplicové, pátrají po dvou podezřelých. Jedním z nich je žena, která s ním bydlela v hotelu, napsal portál BalkanInsight.com.

Foto: ČTK/AP

Falešný řidičský průkaz, který měl atentátník u sebe

Článek

Při explozi zemřelo pět izraelských turistů, bulharský řidič autobusu a atentátník.

Muž, který se objevuje na záběrech bezpečnostních kamer je bílé pleti a má dlouhé vlasy. Jeden ze svědků ale popsal, že útočník měl pleť tmavou a vlasy krátké. Úřady dělají analýzu zbytků atentátníkova těla. Z rozporuplných informací soudí, že atentátník měl komplice.

Policisté s podobiznou útočníka obcházejí místní hotely a snaží se také najít další videa z bezpečnostních kamer, na kterých by mohl být zachycen. Na základě analýzy DNA z hotelového pokoje policie zjistila, že nejméně den před útokem pobýval atentátník ve Varně. Právě v tomto městě s ním v hotelu bydlela hledaná žena.

Foto: Reuters

V autobuse zemřelo pět izraleských turistů, řidič a atentátník.

Pozadí útoku bezpečnostní složky prozatím neobjasnily, podle Izraele za ním ale stojí libanonské šíitské hnutí Hizballáh, které jednalo na objednávku Íránu.

Izraelský ministr turistiky Stas Misežnikov na návštěvě Bulharska opětovně ocenil přístup bulharských úřadů k vyšetřování útoku i k novým bezpečnostním opatřením. Misežnikov také oznámil, že bulharské tajné služby před několika měsíci překazily jiný teroristický útok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám