Hlavní obsah

Záplavy na jihu Ruska vzaly život nejméně 99 lidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Nejméně 99 lidí zahynulo při záplavách, které po prudkých deštích postihly černomořskou oblast Krasnodaru. Postiženo je na 13 000 osob. Oznámila to ruská agentura Interfax.

BEZ KOMENTÁŘE: Voda zaplavila mimo jiné město Gelendžik v ruské oblasti Krasnodar

 
Článek

Nejvíce obětí je v Krymsku, z něhož hlásí 56 mrtvých. V Gelendžiku několik lidí zasáhl elektrický proud, když do vody spadl transformátor. Policie nasadila posily, aby zabránila rabování. Černomořský přístav Novorosijsk v současnosti funguje jen velmi omezeně.

Krasnodarský kraj leží na břehu Černého moře a Gelendžik je jedno z tamních letovisek.

Liják začal v pátek a zatopil na 320 domů s asi tisícovkou bytů. Od pátku do soboty napadlo 280 milimetrů srážek, což je zhruba měsíční průměr. Ministerstvo pro mimořádné události vyhlásilo v Gelendžiku pohotovost. Z bezpečnostních důvodů bylo dočasně uzavřeno 17 dodavatelských stanic elektrického proudu, takže bez elektřiny je na 22 000 lidí.

V novorosijském přístavu v sobotu pozastavili nakládku ropy a vedení přístavu se sešlo na mimořádném jednání. „Omezili jsme nakládku, přístav je v nejnižší části města, sesouvající se půda směřuje k němu," řekl mluvčí přístavu Vladimir Sidorov s tím, že déšť hrozí i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám