Hlavní obsah

Detektiv musí říci, kdo mu přikázal odposlouchávat lidi pro bulvár News of The World

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Soukromý detektiv Glenn Mulcaire, který je klíčovou postavou v aféře odposlechů v již zrušeném bulvárním nedělníku News of the World (NoW), musí oznámit, kdo mu odposlechy zadal. Rozhodl o tom ve středu britský nejvyšší soud.

Článek

Majitel NoW Rupert Murdoch nařídil před rokem uzavřít tyto noviny poté, co se ukázalo, že jejich reportéři nechali odposlouchávat hlasovou schránku unesené a později zavražděné dívky Milly Dowlerové. [celá zpráva]

Mulcaireovy informace by mohly výrazným způsobem osvětlit pozadí celého skandálu. Jeho jméno se v aféře objevilo poprvé v roce 2007, kdy byl spolu s královským reportérem NoW Clivem Goodmanem odsouzen za to, že odposlouchával hlasové schránky členů královské rodiny a jejich spolupracovníků. NoW tehdy tvrdily, že šlo o izolovaný incident způsobený samostatně jednajícím reportérem. Postupně se však ukázalo, že Mulcaire odposlouchával pro NoW stovky lidí.

Mulcaire při nynějším vyšetřování nechtěl uvést, kdo mu odposlechy zadával s tím, že by mu to mohlo ublížit. Nyní mu však nejvyšší soud nařídil tyto skutečnosti vyšetřovatelům sdělit. Mulcaire na to má tři týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám