Hlavní obsah

Vyhodím dům do vzduchu, hrozil muž den před ničivou explozí v Manchesteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Manchesterská police zatkla 32letého muže, který den před úterním mohutným výbuchem plynu prověřoval bojler v jednom z domů, který exploze zničila. Byl zatčen kvůli podezření ze zabití, v domě zemřel dvouletý kojenec. Policie podle listu Daily Mail sleduje i druhou linii vyšetřování. Chce vyslechnout také těžce popáleného 27letého Andrewa Paddingtona, který den před explozí vyhrožoval, že dům vyhodí do povětří.

Foto: Profimedia.cz

Záchranář u trosek domů zničených výbuchem v Manchesteru

Článek

Paddington se den před výbuchem pohádal se svou stejně starou partnerkou Tanyou Williamsovou. Ta se od něj rozhodla odejít a vzala s sebou všech pět svých dětí. Všechny odešly jen v pyžamech.

Jeden ze sousedů slyšel, jak se oba hádali na ulici. [celá zpráva]

Svědek uvedl, že Paddington byl opilý a křičel: "Jestli k...a odejdeš, vyhodím ten zku...vený dům." Williamsová vypověděla, že odešla, protože čelila několik měsíců násilí ze strany muže, který pil. Jednou už odejít chtěla, ale Paddington jí v tom zabránil, když držel jedno z jejích pěti dětí. Oba spolu žili pět let. Williamsová se však nedomnívá, že by stál za výbuchem.

Paddington podle sousedů také vyhrožoval, že se zabije, pokud ho Williamsová opustí.

Zadržený 32letý muž je zaměstnancem plynárny. Údajně den před výbuchem kontroloval bojler v jednom z domů zasažených explozí. U bojleru se prý objevily problémy už minulý týden. Je možné, že z něj unikal plyn, který vybuchl, když si poblíž Paddington zapálil cigaretu.

Plyn byl v okolí cítit 40 minut před explozí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám