Hlavní obsah

Soudce při procesu s Breivikem hrál solitaire

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Pondělní pokračování soudního procesu s Andersem Behringem Breivikem, obviněným z loňské masové vraždy 77 lidí v Oslu a na ostrově Utöya, narušil rozruch kolem chování jednoho ze soudců. Kameraman deníku a serveru Verdens Gang zachytil soudce Ernsta Henninga Eielsena, jak během přelíčení hraje hru solitaire.

BEZ KOMENTÁŘE: Soudce hrál během soudu s Breivikem karty na počítačiVideo: www.vg.no

 
Článek

Eilsen je jedním ze tří laických soudců vybraných z řad veřejnosti. Karetní hrou se zaobíral během pondělní výpovědi svědka, solitaire hrál na svém notebooku.

Mluvčí soud v Oslu Irene Rammová nepopírala, že by Eilsen během líčení nehrál. "Soudci pozorně sledují, co je u soudu řečeno a jaké argumenty jsou prezentovány. Jsou různé způsoby, jak zůstat soustředěný," řekla.

Soud s Breivikem začal před měsícem a půl. Obviněný je údajně líčením vyčerpán a řekl, že pokud bude uznán duševně zdravým, tak se proti verdiktu soudu neodvolá.

Breivik loni v Oslu a na ostrově Utöya zabil 77 lidí. Je obžalován z teroristických činů a hrozí mu 21 let vězení, nebo internace v psychiatrické léčebně, pokud ho soud shledá nesvéprávným. Breivik tvrdí, že zabíjel v sebeobraně v rámci boje proti multikulturalismu a muslimskému přistěhovalectví. Prohlásil, že by měl být buď osvobozen, nebo popraven.

Reklama

Výběr článků

Načítám