Hlavní obsah

Slováka obvinili z terorismu, hrozí mu 25 let vězení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ladislav K. (32), který loni v prosinci odpálil časovanou nálož před košickou restaurací rychlého občerstvení, byl obviněn z terorismu a hrozí mu 25 let vězení. Ladislava zadržela policie tři dny po výbuchu. Exploze na frekventované ulici naštěstí nikoho nezranila.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Strůjce bombového útoku a fanatického ochránce zvířat obvinili také z dalších devíti trestných činů. Ladislav například vyhrožoval smrtí košickému veterináři, lidem z jistého obchodního řetězce a pracovníkům Univerzity veterinárního lékařství.

Při prohlídce rodinného domu, kde útočník žije společně s rodiči, našli policisté různé zbraně a materiál k výrobě výbušných systémů. Ladislav u soudu tvrdil, že je nevinen. Postupně se však vyšetřovatelům k jednotlivým skutkům přiznal. Vyšetřování zatím není ukončeno a muž zůstává ve vězení. Odborníci zkoumají jeho duševní stav.

Není to první případ obvinění z terorismu na Slovensku. Před dvěma lety policie oznámila, že muž z východního Slovenska chtěl vyhodit do povětří několik kostelů. Nakonec byl odsouzen za nedovolené ozbrojování a přechovávání drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám