Hlavní obsah

Na fotbalové Euro se chystá útok, varuje odborník Mossadu

Právo, PM

Zahraniční teroristé se podle Juvala Aviva, bývalého agenta izraelského Mossadu, už nějakou dobu nacházejí na území Polska a připravují útok na blížící se fotbalové mistrovství Evropy Euro 2012.

Foto: Profimedia.cz

Výstavba stadiónu ve Varšavě pro fotbalové euro 2012

Článek

„Poté, co se objevily informace o tom, že americká rozvědka CIA v letech 2002–3 v tajné věznici na polském území vyšetřovala a mučila vysoce postavené členy Al-Káidy, už na Polsko zaměřili svou pozornost,“ řekl Aviv polské televizi TVP.

Euro 2012, jež začíná 8. června, je podle Aviva pro teroristy ideálním cílem a příležitostí, na kterou čekali roky. Už se věnují logistice a o prověřování jednotlivých objektů, především metra, nádraží a hotelů – tam, kde se běžně shromažďují davy lidí a kde lze snadno zaparkovat auta s výbušninami.

Jako 11. září 2001?

„Polsko navíc nemá s teroristickým útokem zkušenosti. Může to pro Poláky znamenat stejné překvapení jako pro Američany 11. září,“ připomněl Aviv, legenda izraelských tajných služeb.

„Nejdůležitější je, aby lidé stále sledovali to, co se děje kolem nich, a bleskově reagovali na podivně vyhlížející balíčky, podezřelé lidi a auta,“ upozornil Aviv, jenž například velel operaci, která měla za cíl zlikvidovat palestinské teroristy zodpovědné za masakr spáchaný na izraelských sportovcích na olympijských hrách 1972 v Mnichově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám