Hlavní obsah

Lékař brouzdal po internetu a předepsal pacientům smrtelné dávky morfia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Před soudem v anglickém Leedsu tento týden stanul lékař, který předepsal příliš silné dávky morfia dvěma pacientům. Osmasedmdesátiletá žena a o osm let starší muž na následky předávkování zemřeli. Vyšetřovatelé zjistili, že lékař Rajendra Kokkarne byl při předepisování léků roztržitý, protože na počítači sledoval zprávy a sportovní výsledky, četl si e-maily a vyřizoval bankovní transakce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Z vyšetřování vyplynulo, že Kokkarne v roce 2008 předepsal morfium po telefonu. Instrukce předal sestře během vyřizování soukromých záležitostí na internetu. Seniorům, kteří měli bolesti, předepsal desetinásobně vyšší dávky morfia, než je běžné. Oba pacienti z domova pro seniory postižené Alzheimerovou chorobou a demencí na předávkování v dalších dnech zemřeli.

Kokkarne následně policii lhal, když vypověděl, že v době, kdy morfium předepisoval, se zároveň snažil vyhledat vhodného specialistu pro pacienta trpícího poruchami spaní, zaznělo u soudu.

Lékař z Worksopu v hrabství Nottinghamshire podle listu Daily Maily obvinění ze zabití v důsledku nedbalosti popírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám