Hlavní obsah

Kvůli kouři v kabině přistál v Londýně nouzově airbus

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Na londýnském letišti Gatwick přistál v pondělí nouzově Airbus A330-300 společnosti Virgin Atlantic s 229 cestujícími a 13 členy posádky. Letiště je dočasně uzavřeno. Mimořádná událost si nevyžádala žádné oběti, jen několik lidí se nadýchalo kouře. Čtyři byli ošetřeni. Další nouzové přistání zaznamenali v Dublinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nouzové přistání letadla v Gatwicku

 
Článek

„Kvůli technickým problémům na palubě letounu se kapitán rozhodl preventivně okamžitě evakuovat letadlo,“ sdělila společnost Virgin Atlantic k tomu, proč se stroj mířící do Orlanda vrátil za dvě hodiny do Londýna. Neuvedla však, proč se v kabině objevil dým.

Foto: ČTK/AP

Odstavený airbus na ranveji v Gatwicku

Na palubě podle informací záchranářů hořelo. "Můžeme potvrdit, že jsme zasáhli kvůli menšímu požáru na palubě jednoho letadla. Oheň byl uhašen," řekl bez dalšího upřesnění mluvčí záchranářů letiště.

Mluvčí letiště k nouzovému přistání uvedla: „Bylo to bezpečné nouzové přistání. Na místě byla záchranná služba. Pasažéři byli evakuováni.“

Foto: ČTK/AP

Evakuovaný airbus

Letiště ale bylo uzavřeno, dodala. „Protože je letadlo na ranveji, všechny přílety a odlety z Gatwicku byly odvolány," upřesnila. Provoz byl obnoven po dvou hodinách.

Nouzové přistání v Dublinu

Krátce poté nouzově přistál v irském Dublinu letoun americké společnosti Delta s 200 lidmi na palubě. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Stroj letěl z Istanbulu do New Yorku, uvedla DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám