Hlavní obsah

V rakouském domě chytili českého zloděje, chtěl se prý jen zeptat na cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Freistadt

Policisté v hornorakouském městě Freistadt chytili jednatřicetiletého muže z Česka, který se zřejmě pokoušel vykrást jeden z domů. Muže, který prohledával místnosti, nachytal manželský pár, který v domě bydlí. Ve chvíli, kdy se Čech do domu vloupal, byli manželé na zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Když jej nachytali, omluvil se a řekl, že se chtěl jen zeptat na cestu do Lince. Pak naskočil do svého auta a ujel. Soused si ale všiml směru a mladíka krátce nato zadržela policie, která u něj však nenašla žádné kradené věci.

Během vyšetřování se ale ukázalo, že 31letý muž se se zákonem do křížku dostal ve Freistadtu v minulosti už dvakrát. V listopadu loňského roku byl přistižen, když v jednom hostinci lomcoval dveřmi od sklepa. Své chování tehdy vysvětloval tím, že se snažil najít cestu na toaletu. Když zmizel, zjistila rodina hostinského, že zmizely laptopy, šperky, mince a oblečení v hodnotě přes 7300 eur (181 330 korun).

V únoru ho zase nachytali v jednom rodinném domě, odkud se ale nic neztratilo.

Muž je nyní ve vězení v Linci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám