Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec ubil matku kladivem a zapálil ji, inspiroval se v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Soud v britském Nottinghamu v pondělí udělil 15letému chlapci trest 16 let vězení. Daniel Bartlam loni kladivem doma ubil svoji matku a pak byt zapálil. Policisté prokázali, že hoch čin dlouho plánoval. Inspirovaly ho k němu podobné události v televizních seriálech, upozornil deník Independent.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Těžko se nám vysvětluje, čím si procházíme. Nikdo tady není vítězem, přišli jsme o dceru, přišli jsme i o vnuka Daniela. Nejtěžší pro nás je najít odpověď na otázku: Proč? Jenom Daniel na ni může odpovědět,“ prohlásili rodiče zavražděné.

Danielu Bartlamovi bylo v době činu 14 let. Své 47leté matce Jacqui v její ložnici loni v dubnu zasadil kladivem sedm ran, potom ji polil benzínem a zapálil. Detektivové ženiny ostatky identifikovali až po porovnání snímků jejího chrupu.

Chlapec nejprve tvrdil, že do bytu vnikl neznámý násilník, později výpověď změnil a vraždu přiznal s tím, že jednal v afektu, protože ho matka označila za exota kvůli jeho zálibě ve filmech, videohrách a internetu. Policisté nicméně odhalili, že chlapec napsal povídku, v níž popsal, jak na matce spáchal „dokonalou vraždu“.

Postupem času navíc zjistili, že hocha inspirovaly populární seriály pro dospělé Emmerdale, Hollyoaks, Trial and Retribution a Coronation Street. Právě v posledně jmenovaném seriálu je scéna, v níž jedna z postav zaútočí na jinou kladivem.

Porota jednomyslně uznala 15letého Daniela vinným z vraždy už v únoru. Žalobci uvedli, že hranice mezi skutečným životem a fikcí je u něj „tragicky rozmazaná“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám