Hlavní obsah

Kulkou do týla zavraždili kamaráda čtyři francouzští mladíci, aby je neudal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rouen

Čtyři mladíci ve věku 15 až 17 let zastřelili ve Francii dvěma ranami 17letého kamaráda Alexandra Castalada. Jeho tělo pak pálili v lese. Chlapci, kteří dosud neměli žádné problémy s justicí, se ve čtvrtek večer k činu přiznali. Hrozí jim až 20 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladíci vraždili z obavy, že je kamarád udá za loupež, které se dopustili začátkem měsíce. V pondělí proto zavedli kamaráda na místo, které si předem vytipovali pro zamýšlenou "popravu". Použili pistoli ráže 5,5 milimetru, kterou získali při loupeži. Kamaráda střelili dvěma ranami do týla. Každou ránu vypálil jiný mladík, upřesnila policie. Střílel jeden patnáctiletý a jeden sedmnáctiletý.

Poté zavražděného polili benzínem a zapálili. Ohořelé tělo našel v noci na úterý myslivec, který v lese počítal zvěř.

„Vražda byla plánovaná,“ uvedl podplukovník četníků Hugues Jeannin. Podle něj čtveřice Alexandrovi opakovaně volala na jeho mobil. Jeden se pro něj stavil na skútru. Spolu pak jeli do lesa, kde čekali zbylí tři.

"Popravili ho, jako se popravuje nějaký pes," prohlásila zdrcená matka oběti Anna Castaldová, když ve čtvrtek opouštěla soudní budovu ve městě Rouen. Rodiny vrahů i oběti pocházejí z oblasti nedaleké vesnice La Feuillie.

"Je to klidná vesnice. Nechápeme to," komentoval případ její starosta Pascal Legay.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám