Hlavní obsah

V Norsku soudí českého pašeráka drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Soud v norském Lilleströmu tento týden ukončil projednávání případu českého řidiče kamiónu, v jehož vozidle bylo loni nalezeno přes 200 kilogramů hašiše. Mluvčí soudu pro oblast Nedre Romerike telefonicky sdělila, že rozsudek nad Čechem by měl být vynesen v pátek 23. března.

Článek

Podle informací norských médií norští celníci loni 8. února sledovali podezřelý český kamión do skladiště v obci Lorenskog. Ve voze pak bylo nalezeno 233 kilogramů hašiše, jehož cena na černém trhu se odhaduje na 50 miliónů norských korun (162 miliónů Kč). V kamiónu bylo rovněž zajištěno 3,1 miliónu norských korun (deset miliónů Kč) v hotovosti. Český řidič byl vzat do vazby.

Norská policie v souvislosti s případem obvinila čtyři podezřelé, mezi nimiž je kromě českého řidiče také osoba s marockou státní příslušností, další by měli být Norové. Policie ještě později objevila další narkotika, takže čtveřice obviněných je spojována s pašováním 333 kilogramů hašiše a asi 60 kilogramů marihuany, napsal norský zpravodajský server rb.no.

Podle policie jsou zadržení součástí větší pašerácké sítě, proto norští policisté v průběhu uplynulého roku pátrali i v České republice po vůdcích gangu. Kromě jiných vyslechli majitele českého kamiónu.

"Tak velké množství drog svědčí o pravděpodobném zapojení většího množství kompliců," uvedl policejní advokát Sjolie Johannessen. "Jedná se o mezinárodní kriminalitu, což vysvětluje, proč cestujeme do zahraničí, abychom pokročili ve vyšetřování," dodal. Pátrání však podle serveru rb.no nevedlo k zadržení dalších osob.

Internetová stránka norských celních úřadů registruje hašiš nalezený v českém kamiónu jako jednu z největších drogových zásilek zajištěných na norském území v roce 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám