Hlavní obsah

Mečiar po volební potupě údajně překonal srdeční kolaps

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na slovenském internetu se šíří informace, že Vladimíra Mečiara (70) po oznámení výsledků sobotních voleb postihl srdeční kolaps. Jeho Lidová strana HZDS získala ve volbách jen necelé procento hlasů. Pro dvojnásobného slovenského premiéra to byla velká potupa. Zástupci HZDS ale tvrdí, že informace o kolapsu není pravdivá.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Mečiar

Článek

Server topky.sk s odkazem na svůj zdroj uvedl, že Mečiarův zdravotní stav je vážný. Mluvčí HZDS Stanislav Háber to však popřel. „Je to absolutní kachna,“ uvedl bez dalších detailů o zdravotním stavu expremiéra.

Topky.sk tvrdí, že ve známé Mečiarově vile Elektra v Trenčianských Teplicích zasahovala v úterý záchranka a lékař mu měl poskytnout první pomoc. „Mluví se o srdečním kolapsu. Situace je velmi vážná,“ cituje nejmenovaný zdroj server topky.sk

Mečiar je práceneschopný už více než týden. „Od minulého úterý nenavštívil ani centrálu strany. Byli jsme pouze v telefonickém kontaktu,“ uvedl zdroj z Mečiarovy strany.

Zdravotní komplikace měly Mečiara údajně připoutat k lůžku. Podle jiných informací nešlo o srdeční kolaps, ale o silnou virózu, která způsobuje zápal plic. Mečiar v minulosti podstoupil operaci, při níž mu byl voperován několikanásobný bypass.

Reklama

Výběr článků

Načítám