Hlavní obsah

Lupiči na Slovensku získali téměř půl miliónu eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Spoutaný a omámený skončil řidič automobilu bezpečnostní služby ve slovenském městě Prešov, když ho přepadla skupina lupičů. Protože bezpečnostní služba převážela celodenní tržby ze tří hypermarketů, lupiči si odnesli 457 tisíc eur (přes 11 miliónů Kč). Policie okamžitě uzavřela silnice z města, ale lupiče nedopadla.

Článek

K přepadení došlo v neděli večer před prešovským obchodním domem Kaufland. Pracovník bezpečnostní služby vešel do obchodního domu a řidič zůstal sedět v kabině vozu. Po několika minutách vozidlo bezpečnostní služby zmizelo. Policie zjistila, že vozidlo je na parkovišti u dalšího obchodního domu, řidič je spoutaný a omámený neznámou látkou.

Řidič následně vypověděl, že ho přepadli dva maskovaní lupiči, kteří zvenčí přilepili na sklo dveří předmět, který se podobal výbušnině. Vyzvali ho, aby otevřel dveře, jinak vyhodí vozidlo do povětří. Řidič v obavách o svůj život uposlechl. Jeden z pachatelů zamířil na řidiče pistoli a druhý mu přiložil na tvář hadr napuštěný neznámou látkou, Ztratil vědomí, a když se probral, byl spoutaný.

Policie však nevylučuje, že šlo o fingovanou loupež. V kamiónu na parkovišti totiž seděl maďarský řidič, který tvrdí, že dodávku řídil až na parkoviště člen bezpečnostní služby, který dokonce pomáhal při vyložení peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám