Hlavní obsah

Je to jako za války, kritizují Italové chaos po sněhové nadílce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik centimetrů sněhu, který v minulých dnech napadl v Itálii, některé obyvatele Apeninského poloostrova nepříjemně zaskočilo. Lidé si stěžují, že byli ponecháni napospas mrazivému počasí a kritizují zejména úřady, které podle nich situaci nezvládají. Chaos panuje zejména v dopravě a zásobování.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Odklízení sněhu v italské metropoli

Článek

"Nesehnal jsem nic k jídlu. Lidé si začali dělat zásoby, jak tomu bylo u chleba v roce 1943. Řím má infrastrukturu hodnou rozvojového světa," zlobil se v italské metropoli Salvatore Merlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řím zasypal sníhVideo: Reuters

Někteří obyvatelé na severu Říma, kde se sníh objevil po 15 letech, si museli sami rozřezávat kmeny stromů, které spadly v důsledku mrazu a sněhu na silnici. Úřady jim nebyly s to pomoci prý z důvodu sporů mezi místními a vládními představiteli.

Zahříváme se u trouby a jíme konzervy

Starosta Říma se stal terčem ostré kritiky za to, že včas nemobilizoval záchranné a další služby pro čištění ulic a další likvidaci následků mrazivého počasí. Mnoho lidí zůstalo dlouho bez elektřiny. Stovky vojáků začaly pomáhat s odklízením pátečního sněhu až v neděli. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Římské koloseum

Stejná nespokojenost zazněla i v dalších oblastech. "Jsme ponecháni svému osudu, izolováni od světa. Jsme 24 hodin bez vody a elektřiny. Zahříváme se u trouby a jíme konzervy," zavolal novinářům v metropoli obyvatel z města Frosinone ve střední Itálii.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Římě

Zvlášť ostré kritice ze strany veřejnosti čelí státní dráhy Trenitalia poté, co v obou posledních nocích cestující zůstali dlouhé hodiny zablokováni ve vlacích, které znehybnil sníh. Lidé prý byli ponecháni ve chladu a tmě.

Italský premiér Mario Monti připustil, že úřady toho měly udělat víc především pro zajištění dopravy a zásobování obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám