Hlavní obsah

V Piešťanech se léčí asi stovka zraněných Libyjců

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Ve známých slovenských lázních v Piešťanech se léčí asi stovka Libyjců, povstalců i civilistů. Lékař Marián Jánoš upozornil, že tito lidé nemají žádnou lékařskou dokumentaci, mohou trpět různými nemocemi a ohrožovat ostatní pacienty.

Foto: Profimedia.cz

Lázně Piešťany

Článek

Jak informuje deník Nový čas, na protest proti postupu vedení lázní podal Jánoš výpověď. Nikdo totiž přesně neví, jakými nemocemi Libyjci trpí. „Když Libyjci přijeli, bylo to velmi hektické. Nejdříve jsme nevěděli, co s nimi,“ uvedl Jánoš.

Lékaři se nelíbí, že i když neměli s sebou lékařskou dokumentaci, nepodstoupili žádnou karanténu. Podle Jánoše je přitom velmi důležité vědět, zda nejsou nakaženi, jakými nemocemi trpí a jaká mají zranění. „Pokud by se infikovaný pacient léčil v bahně, pro další lidi by to představovalo značné riziko nákazy,“ uvedl lékař.

Vedení lázní údajně před těmito problémy zavírá oči a na dotazy deníku nereagovalo. Podle Jánoše je pro vedení lázní důležitější, že za každý den pobytu jednoho Libyjce inkasuje téměř 200 eur. Stovka Libyjců bude v Piešťanech asi tři měsíce. „Z lázní jsem odešel. Jako lékař jsem se na to nemohl dívat,“ dodal Jánoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám