Hlavní obsah

Vrať se na palubu, č...! hlásají trička v Itálii na adresu zbabělého kapitána

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán lodi Costa Concordia Francesco Schettino rozzuřil Italy natolik, že mezi nimi začala kolovat nová móda: do prodeje jdou trička s nápisem Vada a bordo, cazzo! - Vrať se na palubu, č...!

Foto: Lipsiadesign.com

Tričko s nápisem se prodává za 12,90 eur (asi 330 Kč).

Článek

Slovní spojení, které do telefonu vykřikl člen pobřežní stráže Gregorio de Falco směrem ke kapitánovi ztroskotané lodi Costa Concordia, začalo být v Itálii nesmírně populární. Podle britského listu The Daily Telegraph nejenže koluje po sociálních sítích, ale Italové si tričko s nápisem Vrať se na palubu, č...! dokonce kupují.

Částečně tak vyjadřují rozhořčení nad chováním kapitána lodi Franceska Schettina, který je údajným viníkem nehody. Po nárazu se navíc zřejmě zachoval neadekvátně, a zatímco na lodi probíhala evakuace zhruba čtyř tisíc lidí, sám plavidlo opustil a navzdory naléhání pobřežní stráže se na ni nevrátil. [celá zpráva]

Pátrání na ztroskotané lodi mezitím bylo odvoláno. Úřady informovaly o 11 obětech, 24 dalších lidí je stále nezvěstných. [celá zpráva]

Kapitán lodi mezitím stanul před soudem, který jej obvinil ze zabití a nařídil mu domácí vězení. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Kapitán ztroskotané lodi Costa Concordia Francesco Schettino

Reklama

Výběr článků

Načítám