Hlavní obsah

Matka opustila pět malých dětí, staral se o ně 12letý chlapec

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pět malých dětí včetně dvouletých dvojčat opustila matka ve slovenské obci Hrachoviště v okresu Nové Mesto nad Váhom a nechala je v chátrajícím domě. O děti se snažil postarat 12letý chlapec. Jak informuje server čas.sk děti byly v téměř nevytopeném domě a bez potravin dvě noci, než je odvezli do dětského domova.

Článek

Matka nechala v domě dvouletá dvojčata, čtyřleté děvčátko, osmiletého kluka a zmíněného 12letého chlapce. „V domě byl nedostatek potravin, hořela tam jedna svíčka. V kamnech, která byla v dezolátním stavu, dohořívala poslední polínka,“ uvedla Dana Turcová z ústředí práce sociálních věcí a rodiny v Novém městě nad Váhom.  Nešla elektřina ani netekla voda.

Po upozornění sousedů si děti převzali pracovníci úřadu práce, kteří je ve spolupráci s policií převezli do dětského domova. Úřad podal na matku a jejího druha trestní oznámení. Majitel domu je ve vězení a rodina s dětmi zde bydlela na černo. V Hrachovišti neměla rodina ani trvalý pobyt.

Matka po návratu do domu kontaktovala policii. Přiznala selhání s tím, že se bude snažit získat práci a zabezpečit podmínky, aby mohla dostat děti zpět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám