Hlavní obsah

Žena ve vagónu nadávala černým, policie ji dopadla díky videu na Twitteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Čtyřiatřicetiletou Britku zadržela podle listu Daily Mail policie kvůli rasistickým nadávkám ve vagónu londýnskou příměstské dráhy Tramlink. Jedna z cestujících si ji natočila na mobilní telefon a video v neděli zveřejnila na internetu, kde jej zhlédlo na deset tisíc lidí. Kvůli videu začala po ženě pátrat i policejní jednotka zajišťující ochranu cestujících. Byla zdržena a vyslechnuta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žena nadává v londýnském vlakuVideo: Reuters

 
Článek

Žena s dítětem v ruce nadávala cestujícím a bědovala nad osudem země: „Kam tahle země spěje. Plno černejch a množství za*** Poláků. Nejste Angličani. Nikdo z vás není Angličan. Británie už neexistuje.“

Vyzývala je, aby se vrátili do zemí, odkud přišli: „Nejste Britové, jste černí. Odkud jste přišli?“ Rasistický výlev, kde je použito i slovo čmoud, je prošpikován nadužívaným přívlastkem fucking a spojením fuck off. V jednu chvíli se s ní hádala i černá spolucestující.

Video natočené mezi Croydonem a Wimbledonem zveřejnila LadyK89 na Twitteru a YouTube. A nezůstalo bez povšimnutí. „Video umístěné na Twitteru a YouTube vzbudilo naši pozornost a naši příslušníci zahájili vyšetřování,“ uvedla britská policie.

Úřad pro dopravu požádal o pomoc s identifikací ženy přes média i veřejnost. Nakonec se podařilo zjistit, že pochází z New Addigtonu. Byla zadržena a vyslechnuta. Je podezřelá ze spáchání trestného činu veřejného šíření štvavých rasistických názorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám