Hlavní obsah

Dívka se oběsila, když ordinace omylem sdělila matce, že kouří trávu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletá Tasmin Daltonová se oběsila v lese, když její matce poslala psycholožka zprávu, že kouří marihuanu. Dopis přitom matka Tracey Smithové nikdy neměla dostat, byl určen pro ošetřujícího lékaře. Selhání odhalilo vyšetřování její smrti, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dívka se oběsila

Článek

Dívka se oběsila 12. července, jen pár dnů poté, co se účastnila oslav na závěr školního roku. Den před smrtí byla u ošetřující lékařky, podle které neměla sebevražedné tendence. Její matka si ale myslí, že už byla rozhodnuta se zabít.

Před sebevraždou napsala dívka psycholožce Moiře Binghamové, která ji naposledy vyšetřovala v květnu. V listu stálo: „Všechno, co jsem Vám řekla, bylo čistě soukromé a mé matce se o tom nemělo nic říkat. Jsem Vámi šokována, zradila jste mne.“ Současně uvedla, že končí s léčením, protože ztratila důvěru v zařízení, které mělo na starosti psychicky nemocné děti a mládež.

Bighnamová při slyšení u soudu uvedla: „Její reakce byla velmi prudká. Měla velký vztek. Vztek na mě.“

Zařízení pro psychicky nemocné děti se brání, že důvodem selhání je nedostatek zaměstnanců a nezkušená písařka, která dopis poslal jinam, než měl odejít. Koroner Simon Burgeová uvedla, že v kanceláři zařízení panoval chaos.

Dívka se léčila dlouhodobě a nikdy si nepřála, aby ji ošetřovali rodiče. U soudu nebylo uvedeno, jak se stavěla její matka k tomu, že dívka, které už měla za sebou několik sebevražedných pokusů, užívala konopí.

Reklama

Výběr článků

Načítám