Hlavní obsah

Taxikář kvůli sporu o drobné najel do zákazníka a zanechal ho bez pomoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bristol

Soud v anglickém Bristolu poslal v pondělí na půl roku do vězení 45letého taxikáře, který kvůli třem librám (zhruba 90 korun) napadl a pak i najel na ulici do zákazníka. Následně jej nechal těžce zraněného uprostřed silnice bez pomoci a ujel. Incident z dubna letošního roku zachytila pouliční bezpečnostní kamera.

Článek

Huw Lloyd s přítelkyní zastavili taxík v podvečerních hodinách. Řidiči řekli, kam chtějí jet a upozornili ho, že u sebe mají k zaplacení jen sedm liber. Když se později cestou na displeji u taxikáře objevila průběžná cena šesti liber, požádali řidiče, aby jim už zastavil. To se ale nestalo a vůz pokračoval v jízdě. Když zastavil, přístroj už ukazoval, že je nutné zaplatit osm liber (zhruba 230 Kč).

Pár se začal s taxikářem pákistánského původu Muhammadem Javedem dohadovat. Chtěli mu zaplatit jen pět liber za to, že jim nezastavil tam, kde o to požádali. Lloyd hrozil, že zavolá policii.

Hádka přerostla ve strkanici, v níž měl Javed nespokojeného zákazníka udeřit pěstí do obličeje. Lloyd s přítelkyní vystoupili z auta a muž si stoupl před taxík a mobilem si fotil vůz a jeho poznávací značku a rozčileně gestikuloval.

V tu chvíli se auto rozjelo i s Lloydem na kapotě. O třicet metrů dál muž z vozu spadl a zůstal ležet uprostřed silnice. Taxík mezitím mizel v dálce. Lloydovi na pomoc hned přispěchali i lidé z okolí. Měl zlomenou ruku a poranění hlavy.

Pákistánský taxikář, který v Británii žije 21 let, byl uznán vinným z ublížení na zdraví a nebezpečné jízdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám