Hlavní obsah

Pedofil napadl chlapce pár minut po opuštění léčebny

Novinky,
Nottingham

Britský pedofil napadl desetiletého chlapce jen pár minut po opuštění střežené psychiatrické léčebny. Byla mu povolena vycházka bez doprovodu. Chlapce zavlekl do křoví, kde se ho pokusil znásilnit, uvedl ve středu list Daily Mail ve zprávě ze soudního přelíčení z Nottinghamu. Tam byl Tudor opět odsouzen.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Shaun Tudor (43) po napadení chlapci vyhrožoval, že ho vystopuje a zabije, pokud promluví. Chlapec však v slzách vše řekl doma a Tudora dopadli při velké policejní akci o osm hodin později ve vzdálenosti asi osmi kilometrů. Kdy muž chlapce napadl, ani další podrobnosti, úřady neuvedly.

Tudor strávil většinu svého života v přísně střežených psychiatrických léčebnách. Pak ale byl přemístěn do kliniky se středním zabezpečením, do centra St. Andrews. Tam mu umožnili jít na procházku bez doprovodu. Tudor předstíral, že upadl. Když mu chlapec přiběhl na pomoc, napadl ho a pokusil se znásilnit.

Šokovaní rodiče požadovali vysvětlení, jak je možné, že člověk jako Tudor mohl jít na vycházku bez doprovodu.

Klinika, kde byl Tudor hospitalizován, se nedopustila žádného pochybení. Povolení vycházky bez doprovodu bylo podle expetrů adekvátní klinickému stavu pacienta.

Léčí se od šestnácti

Tudor začal se sexuálně motivovanými útoky už v šestnácti. Jeho první obětí byl šestiletý chlapec. Po něm začal léčit. O čtyři roky později napadl sedmiletého chlapce. V té době se léčil na psychiatrické klinice v Birminghamu, ale dostal na víkend volno.

Když budu propuštěn, budu dál napadat děti.

Tudor tehdy oběť na kole donutil jet k řece. Tam po chlapci chtěl, aby si stáhl kalhoty. Když si je umazal, Tudor se rozčílil, držel mu hlavu pod vodou a bušil do ní kamenem.

Po útoku byl odsouzen a byla mu nařízena ochranná léčba. Od té doby se již nikdy nedostal na svobodu.

Soudce se rozhodl pro vězení

Soudce John Burges při nynějším přelíčení uvedl, že si Tudor musí odsedět nejméně čtyři roky a deset měsíců, než se bude uvažovat o případném přemístění do léčebny. Dodal, že samotné léčení nemá smysl, protože "vše, co se vyzkoušelo, nefungovalo“.

Tudor sám už jednou řekl: „Když budu propuštěn, budu dál napadat děti.“

Steven Taylor, který jej zastupoval, sdělil: „Upřednostňuje mladé chlapce a v posledním případě se nebyl schopen kontrolovat. Riziko (útoku) za různých okolností během let stoupalo a klesalo.“

Taylor ještě zmínil, že Tudor trpí Aspergerovým syndromem a obtížně se učí. Doplnil, že není bezpečné, když je venku bez dozoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám