Hlavní obsah

Britští školáci šikanovali spolužačku sexuálními útoky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tři dvanáctileté školáky uznal vinnými soud pro mladistvé v londýnském Camberwellu, že šikanovali, týrali a sexuálně obtěžovali svou spolužačku, uvedl list Daily Mail. Lítost ani vinu necítili. Jeden při příchodu k soudu zvedl pravici.

Článek

Čtveřice chlapců, kterým bylo v době útoku jedenáct let, napadla svou spolužačku. Povalili ji na zem a skákali po ní. Smáli se, když jí odhalili prsa a klín. Jeden z chlapců se pak před ní obnažil.

Marně dívka volala o pomoc, další chlapec ji ignoroval a šel dál.

Až další spolužák se na útočníky vrhl, a dívku tak osvobodil.

Výpověď traumatizované oběti

Dívka kvůli stresu před soudem nevypovídala. Místo toho bylo promítnuto video, kde popsala, co se jí během tři minuty dlouhého útoku stalo. "Vypadalo to, jako by to plánovali. Jeden chytil moji paži a zkroutil mi ji za zády. Přitlačili mne k zemi a skočili na mne. Křičela jsem 'slezte, slezte' ale neposlouchali. Všichni se smáli, mysleli si, že je to zábavné. Pak mi začali olizovat obličej. Cítila jsem se hrozně a slizce. Křičela jsem 'přestaňte'. Ale nepřestali, dokud kolem nešel jiný spolužák. Jednoho praštil a další utekli."

Oběť, která po útoku plakala, ještě uvedla: "Cítila jsem se pošpiněná, že se mne takto dotýkali. Bylo to hrozné."

Podle soudce šlo o šikanu

Soud shledal tři z chlapců vinnými, že se dopustili sexuálního napadení. Jeden byl navíc odsouzen i za obnažování. Čtvrtý chlapec se už dříve přiznal.

Soudce Richard Blake uvedl: "Beru to jako případ šikany, ačkoli ji mohlo zastínit sexuální napadení, které použili nezkušení a mladí jako druh šikany."

Zrušil jim také podmínku kauce, aby mohli chodit do školy do té doby, než bude v listopadu vynesen rozsudek.

Soudce také chlapcům řekl: "Je vám všem dvanáct a měli byste vědět, že tohle není správné chování." Otázka ale je, zda jeho slova brali vážně. Jak píše Daily Mail, jeden chlapců přišel k soudu s limonádou v levé ruce, zatímco pravici s hamburgerem vztyčil.

Reklama

Výběr článků

Načítám