Hlavní obsah

Šéfa pařížské policie obrali kapsáři na nádraží o telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Na jednom z nádraží francouzského hlavního města ve středu „zaúřadovali“ kapesní zloději. Jejich obětí se nestal nikdo jiný než šéf pařížské policie Michel Gaudin. Dvojice kapsářů mu ukradla chytrý telefon.

Foto: Profimedia.cz

Šéf pařížské policie Michel Gaudin

Článek

Událost se stala na Lyonském nádraží, napsala s odkazem na zdroje z policie agentura AFP. Gaudin se chystal nastoupit do vlaku, když ho nějaký muž požádal, zda by nepodepsal jakousi petici. V tu chvíli policejnímu šéfovi komplic z kapsy vzal jeho chytrý telefon.

Gaudin údajně v telefonu neměl uloženy žádné citlivé informace. AFP upozornila, že krádež se udála v době kampaně ministerstva vnitra, jejímž cílem je varovat veřejnost před narůstajícím počtem krádeží mobilních telefonů.

V ČR okradli ministra i šéfa dopravních policistů
Podobné problémy se nevyhýbají ani českým politikům a expertům na bezpečnost. V roce 1993 ukradli zloději tehdejšímu ministrovi vnitra Janu Rumlovi automobil značky Audi 100, který mu zapůjčila jedna pražská firma poté, co jeho služební vůz havaroval.
V roce 2003 jednomu z nejvyšších představitelů armády, veliteli specializovaných sil v Olomouci generálu Petru Pavlovi, ukradl zloděj z automobilu počítač tajné služby. Obdobný případ se stal i v roce 1996, kdy důstojníkovi Úřadu pro zahraniční styky a informace ukradl laptop s údaji civilní rozvědky v jedné pražské restauraci několikrát trestaný recidivista.
A v roce 2009 řediteli dopravní policie Leoši Tržilovi někdo v Lednici na Břeclavsku vykradl auto, odkud mu vzal tašku s doklady i se služebním odznakem.

Reklama

Výběr článků

Načítám