Hlavní obsah

Slováky u Trnavy děsí puma

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko slovenského města Trnava se údajně už několik dní pohybuje nebezpečný predátor. Podle lidí, kteří šelmu zahlédli, se jedná o pumu severoamerickou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Místním šelma nahání hrůzu. „Pracovala jsem na zahrádce a najednou jsem ji uviděla. Utíkala jsem to říct sousedům, ale nevěřili mi,“ řekla obyvatelka obce Bíňovce TV Markíza.

Pumu viděl také myslivec, který ji pozoroval dalekohledem. „Ležela v trávě a pak zmizela,“ uvedl myslivec.

V obci Smolenice varovali obyvatele před pumou pomocí místního rozhlasu, aby si dávali pozor a nepodléhali panice. Podle odborníků se jedná o pumu ze soukromého chovu. V kraji nikdo pumu legálně nechová.

Podle televize Joj je puma pravděpodobně zvyklá na přítomnost lidí. Myslivci se snaží pumu nalákat na hovězí maso, aby ji odchytili. Zatím se to nepovedlo. O zastřelení zvířete však vůbec neuvažují.

Lidé jsou pobouřeni, že nebezpečné zvíře uteklo pravděpodobně soukromému chovateli. „Chovatel, kterému zvíře uteklo, by měl být potrestaný,“ řekla obyvatelka obce Bíňovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám