Hlavní obsah

Britku, která unesla dceru z kojeneckého ústavu v Praze, zadrželi v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britku, která před časem dvakrát unesla své dítě z kojeneckého ústavu v Praze, našli v pondělí policisté v Polsku. Měla u sebe i dvouletou dceru.

Článek

Informace televize Nova a ČT potvrdil v úterý mluvčí policejního prezídia Jiří Vokuš. Po matce a jejím dítěti bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání.

Podle mluvčího jsou obě v pořádku. "V Polsku se pohybovaly z místa na místo. Byly bez prostředků. Žily z darů místních lidí," řekl Vokuš. Bližší informace o místě, kde byla žena a dítě nalezeny, ale sdělit nechtěl. Obě jsou prý umístěny v jednom z ústavů sociální péče.

Důvodem odebrání dítěte od matky byla údajná neschopnost matky dívku finančně zajistit. To se však zcela nepotvrdilo. Podle kadeřnice, u které byla prvně Britka dopadena, měla tato žena modřiny na rukou a mohl jí někdo ubližovat. [celá zpráva]

"Nemohli jsme jí zabránit v návštěvách, jelikož je má soudem dovolené," řekla před časem mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová. Dodala, že navštěvovat dcerku bez dozoru mohla žena dvakrát denně na tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám