Hlavní obsah

Česká turistka se zranila ve Vysokých Tatrách

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Ve Vysokých Tatrách, na turistickém chodníku mezi Obrovským vodopádem a Zamkovského chatou se v pondělí zranila 55letá česká turistka. Horští záchranáři jí na místě ošetřili zraněnou dolní končetinu. Informovala o tom slovenská Horská záchranná služba (HZS) na své internetové stránce.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry

Článek

Záchranáři ženě poskytli první pomoc, ošetřili ji a zafixovali zraněnou nohu a pomocí nosidel Kong ji transportovali na Rainerovu chatu. Žena byla následně převezena motorovým vozidlem do Starého Smokovce, kde ji odevzdali lékařům.

V pondělí v odpoledních hodinách se ve Slovenském ráji zranil také 49letý český turista. Na túře si způsobil tržní ránu na dolní končetině. Horští záchranáři zraněného na místě ošetřili a transportovali ho do nemocnice ve Spišské Nové Vsi.

Minulý týden pomáhali slovenští horští záchranáři české rodině ve Slovenském ráji. Záchranáři pomohli čtyřletému dítěti, které mělo panický strach z přechodu žebříků. Horští záchranáři zasahovali minulý týden také ve Vysokých Tatrách, kde se zranil 74letý český turista a pro bolesti břicha nezvládl túru v Nízkých Tatrách 50letý turista z České republiky.

Horští záchranáři upozorňují, že po deštivých dnech jsou turistické chodníky mokré a kluzké. HZS doporučuje turistům, aby dobře zvážili naplánovanou túru a nepřeceňovali své síly a schopnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám