Hlavní obsah

Po vlnách veder zasypaly Chorvatsko závěje krup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Po několika dnech čtyřicetistupňových veder zasáhly Chorvatsko v pondělí večer bouřky spojené s krupobitím. Nejhorší byla situace u hranic se Slovinskem v Kraljevecu na Sutli a ve vesnicích Kačkovec, Draše, Movrač a Kapelski Vrh, uvedl web listu Dnevnik.

Článek

Silný vítr tam strhával střechy domů i zemědělských stavení a lámal stromy. Popadané dřeviny zablokovaly několik místních komunikací. Oblast je bez proudu, protože vichr serval dráty elektrického vedení a lámal jeho sloupy.

Nejvíce postiženy jsou ale pole s kukuřicí a vinohrady.

"Hrozné, něco takového v Kraljevecu na Sutli nepamatujeme. Mnohé cesty jsou zablokované. Nasadili jsme hasiče z šesti našich družstev, aby odstraňovali popadané stromy z domů, stájí i cest. Pomáhají nám i profesionální hasiči," řekl starosta Kraljevecu na Sutli.

Kroupy padaly i v sousedním Slovinsku. V oblasti jich bylo tolik, že byla krajina bílá jako v zimě, když sněží.

Reklama

Související články

Chorvatsko trápí vražedná vedra

Horka s teplotami okolo 40 stupňů Celsia postihla o víkendu Chorvatsko a Srbsko, uvádějí místní média. Jen ve městě Zadar zahynulo 11 lidí, někteří dostali...

Výběr článků

Načítám