Hlavní obsah

Tesař zabil své dvě přítelkyně a jejich rozporcovaná těla hodil do kanálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tesař John Sweeney byl uznán vinným z vražd dvou svých přítelkyň. Jejich těla rozporcoval a hodil do kanálu. Policie je přesvědčena, že ale zabil ještě dalších pět žen, takže by šlo o jednoho z nejhorších sériových vrahů v dějinách Británie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyřiapadesátiletý tesař byl odsouzen za vraždu americké modelky, 33leté Halsteadové, a dva roky mladší Fieldsové. Halsteadovou několikrát napadl, když byla v Londýně. Když utekla do Vídně, vydal se za ní a napadl ji tam kladivem.

Halsteadová  své sestře několikrát řekla, že si myslí, že tento muž ukončí její život. Když se přestěhovala do Amsterdamu, vystopoval ji a zabil. Rozporcované tělo hodil do kanálu. Jednotlivé kusy vyzvedli v roce 1990, ale až v roce 2008 bylo tělo identifikováno.

Chybí hlavy obětí

Fieldsová byla naposled viděna, když vstoupila do Sweeneyho bytu v roce 2000. O dva měsíce později se části jejího těla našly v kanálu v Camdenu.

Nikdy se ale nenašla hlava ani jedné z obětí.

Sweeney kreslil děsivé obrázky a psal básně o tom, co udělal zavražděným. Na jednom z obrázků drží ostré nože, z nichž kape krev. Na dalším je svázané ženské tělo, které je už částečně rozporcované.

Kriminalista David Wilson uvedl: „Sweeney je muž s hluboce zakořeněnou nenávistí k ženám, což dokládá i způsob, jak je rozřezal. Úroveň naplánování činů a jeho věk pak naznačují, že zabil i jiné ženy, a policie se proto musí podívat po dalších obětech.

Sweeney si už odpykává jeden doživotní trest za pokus o vraždu jiné své přítelkyně, Delie Balmerové, kterou napadl nožem a sekerou. „Byl jako šílenec, byl posedlý, měl pistoli a můj kuchyňský nůž. Klečel na posteli, ke které jsem byla přivázaná," popsala vražedný útok později Balmerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám