Hlavní obsah

Páru veganů hrozí ve Francii za smrt dítěte vězení

Amiens

Třicetileté vězení hrozí ve Francii veganským manželům, kteří byli obviněni, že způsobili smrt dcerky podáváním nevhodné stravy. Vyloučili z ní totiž všechny potraviny živočišného původu. Obžaloba jim také vyčítá, že pro dítě odmítali tradiční lékařskou péči. Soud začal v úterý a rozsudek se podle agentury AFP očekává v pátek.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dcerka Louis zemřela v březnu 2008 ve věku 11 měsíců v bydlišti rodičů na severu země, v oblasti Amiens. Lékaři konstatovali, že dívenka trpěla nedostatkem vitamínů A a B12 a byla velmi slabá. To vedlo k větší nemocnosti dítěte, přičemž rodiče odmítli běžnou zdravotní léčbu a raději ho léčili sami s pomocí rad, které čerpali z knih.

"Při zdravotní prohlídce v devátém měsíci (věku dítěte) se neřídili názorem lékaře, který jim doporučil hospitalizaci dítěte, které trpělo zánětem průdušek a ztrácelo na váze. Dali přednost vyčteným receptům na bázi jílových či zelných obkladů. Jsou to lidé, kteří zvolili špatnou četbu ve špatnou chvíli," uvedl advokát matky.

"Rodiče Sergine a Joël Le Moaligouovi se stali vegany před lety po shlédnutí televizní reportáže z jatek. "Jsou si naprosto vědomi chyby, které se dopustili," ujistil advokát otce.

Reklama

Výběr článků

Načítám