Hlavní obsah

V Itálii zadrželi přes třicet mafiánů

Novinky, ČTK, AGI News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Celkem 35 lidí podezřelých z příslušnosti ke kalábrijské mafii ´Ndrangeta zadržela v pondělí italská policie při rozsáhlé operaci v Miláně na severu Itálie. Zaměřila se na její lombardskou odnož. Mezi zatčenými je mafiánský boss Giuseppe Flacchi, který byl v minulosti vězněn ve Francii a pak vydán do Itálie.

Článek

Policie při operaci zajistila majetek ve výši 2,5 miliónu eur (asi 60 miliónů Kč).

Zatčení jsou obviněni ze zločinného spolčení, vydírání, obchodu s drogami a nelegálního vyvážení odpadu. Jsou rovněž podezřelí, že přímo či zprostředkovaně řídili četné průmyslové a obchodní aktivity zejména ve stavebnictví a dopravě.

Prokurátor, který operaci řídil, na tiskové konferenci také oznámil, že mafie navázala kontakty s místními politickými činiteli a že klan Flacchiů podporoval v regionálních volbách kandidáta vládní strany premiéra Silvia Berlusconiho.

´Ndrangheta je považována za nejmocnější a nejkrvavější ze čtyř italských mafií. Podle údajů italského institutu Eurispes činil loni roční obrat ´Ndranghety asi 44 miliard eur (přes bilion korun), protože se zaměřuje na obchod s drogami a se zbraněmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám