Hlavní obsah

Muž unesl dcery a skočil pod vlak. Po dívkách pátrají policisté tří států

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté ve Švýcarsku, Francii a Itálii usilovně pátrají po šestiletých dvojčatech poté, co jejich otec spáchal v Itálii sebevraždu skokem pod vlak. Matthias Kaspar Schepp odvezl dívky od jejich matky, která žije ve Švýcarsku. O pátrání informovala zahraniční média.

Článek

Schepp si dvojčata odvezl v pátek 28. ledna, aby s nimi strávil víkend. V pondělí však dívky nedorazily do školy a z vyšetřování vyplývá, že šlo o záměr, kdy otec chtěl dcery matce, s níž byl v rozvodovém řízení, unést. Kriminalisté zjistili, že s nimi v autě cestoval napříč Francií až do Itálie. Zřejmě naposledy byla trojice viděna minulý týden v Marseille. Schepp tam zakoupil jízdenky na trajekt na Korsiku.

Scheppovo auto bylo v pátek nalezeno ve čtvrtek v italské Cerignole poblíž kolejiště, kde bylo objeveno i tělo muže. Vůz však byl prázdný, dívky se ztratily.

Rozsáhlé pátrání

Vyšetřovatel Alfredo Fabbrocini uvedl, že se pokoušejí rekonstruovat Scheppovu cestu s dětmi na základě výpovědi svědků, záznamů bezpečnostních kamer, telefonních hovorů či výběrů peněz. Přiznal však, že o několika dnech nemají žádné informace. Policisté ze tří států na koních i pěšky a s psovody prohledávají všechny možné úkryty a po dívkách pátrají.

„Rozumějte, velmi nás to bolí. Nemáme tušení, kde (dívky) jsou,“ řekla deníku Toronto Star babička dvojčat.

Policie má také pohlednici, kterou Schepp zaslal své ženě z Marseille a v níž píše, že je zoufalý a nemůže bez ní žít, uvedla italská agentura Ansa.

Reklama

Výběr článků

Načítám