Hlavní obsah

Dvojici údajných zlodějů mědi z Teplic zadržela německá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Dvojici českých občanů podezřelých z až 50 případů krádeží mědi na území německé spolkové země Sasko zadržela v úterý večer v Altenbergu místní policie. V jejich autě nalezli policisté téměř 50 kilogramů měděných okapů, které údajně pocházely z několika míst v regionu. Zadržení Češi byli do středečního odpoledne vyslýcháni, pak byli propuštěni na svobodu, napsal v internetovém vydání list Sächsische Zeigung.

Foto: Novinky

Článek

Podle jeho upřesnění jde o osmadvacetiletou ženu a o rok staršího muže z Teplic. Na jejich konto připisuje policie až 50 krádeží mědi v Saském Švýcarsku, ve východním Krušnohoří a v oblasti kolem města Freibergu.

Za zadržení dvojice, kterou měla podle svého mluvčího Lutze Teistlera už delší dobu na mušce, vděčí místní policie jistému všímavému obyvateli města Dippoldiswalder.

V úterý před 21. hodinou si tento svědek všiml dvojice lidí, kteří se snažili odtrhnout okapové roury z jednoho domu. Před ním stála bílá škodovka s českou poznávací značkou z okresu Ústí nad Labem.

Počínání uvedené dvojice připadlo svědkovi velmi podivné, proto zavolal policii. Podezřelí už tou dobou z místa odjeli, stopy pneumatik ale ve sněhu vedly na silnici do Altenbergu. Tam také dvojici z Čech zadrželi příslušníci z hlídkového vozu spolkové policie.

Na autě chyběla jedna z poznávacích značek, kterou zloději ztratili při předcházející krádeži v Glashütte. Z tamního kulturního domu byly odcizeny měděné okapové roury v hodnotě kolem 600 eur (zhruba 14.500 korun).

V Saském Švýcarsku v minulých týdnech výrazně přibylo případů krádeží mědi, řada z nich nesla podle saského deníku "pracovní rukopis" české dvojice zadržené v Altenbergu. Měděné okapy mizely například z kostelů v různých obcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám