Hlavní obsah

Britská královna Alžběta II. se dočkala prvního pravnoučete

Novinky, ČTK, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve čtyřiaosmdesáti letech se britská královna Alžběta II. dočkala prvního pravnoučete. Buckinghamský palác ve čtvrtek potvrdil, že manželka jejího vnuka Petera Phillipse porodila holčičku. Původem Kanaďanka Autumn Phillipsová dítě porodila 29. prosince 2010.

Článek

"Je první nové generace," prohlásil mluvčí Buckinghamského paláce. Upřesnil, že dítě při narození vážilo 3,86 kilogramu a že otec se zúčastnil porodu v královské nemocnici Gloucestershire v západním Londýně. Jméno dívky bude sděleno později.

Peter Phillips je jediným synem princezny Anne a jejího prvního manžela Marka Phillipse, je také prvním vnukem královny Alžběty II. Události kolem jeho svatby však před nedávnem zastínily informace o královniných dalších vnoučatech, a to především již tradičně o princích Williamovi a Harrym, zároveň však také o sestře Petera Phillipse Zaře, úspěšné jezdkyni na koních, která si minulý týden vzala známého anglického hráče rugby Mikea Tindalla. Novorozené dítě je 12. v pořadí k zasednutí na trůn.

Peter a Autumn Phillipsovi, kteří čelili kritice kvůli zaprodání se magazínu Hello!, jemuž poskytli fotografie ze své svatby v přepočtu za neuvěřitelných 14 miliónů korun, žili donedávna Hong Kongu, kde Peter pracoval pro Royal Bank of Scotland. Nyní vykonává podobou činnost v Londýně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám