Hlavní obsah

Libanonec utloukl v Německu souseda hrablem na sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schnellenbach

Tragicky skončilo v pondělí po poledni odstraňování záplav sněhu v jedné z ulic německého města Schnellenbach. Pětačtyřicetiletý občan pocházející z Libanonu napadl hrablem svého o čtyři roky staršího souseda, s nímž měl dlouholeté spory. Muž na místě útoku zemřel, napsal deník Bild.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

V Německu v pondělí napadlo několik centimetrů čerstvého sněhu. Ilustrační foto

Článek

Podle policie, která vraždu vyšetřuje, útokem vyvrcholily dlouholeté spory dvou sousedů, ženatého otce osmi dětí Abdullaha I. a o čtyři roky staršího vdovce, otce dvou dětí Wolfganga K.

Abdullah hrablem praštil Wolfganga do hlavy. „Ten byl tak těžce zraněn, že zemřel na místě činu,“ uvedl mluvčí policie Lutz Flassnöcker pro agenturu AFP. Po Wolfgangovi zůstali dva sirotci, 17letý syn Marco a 13letá dcera Jenny. Před rokem děti ztratily matku, podlehla infarktu.

Podle jednoho ze sousedů byl Abdullah zapšklý, protože si Wolfgang postavil v posledních letech nový dům přímo před jeho domem a on přišel o výhled. „Wolfgang  ho často provokoval,“ dodal soused.

Útočník byl ihned po činu zatčen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám