Hlavní obsah

Ve třech zemích pozatýkali muslimské teroristy, kteří plánovali útok v Belgii

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antverpy

Deset islámských radikálů bylo v úterý zadrženo ve třech zemích kvůli přípravě teroristického útoku v Belgii, uvedla belgická federální prokuratura pro BBC. Mezinárodní zásah byl koordinovaný. Policie je vyšetřuje také kvůli tomu, že zřejmě sponzorovali čečenské radikály.

Foto: Profimedia.cz

Belgičtí policisté v akci

Článek

Podle prokuratury mezinárodní skupina teroru džihádu plánovala útok na nespecifikovaný cíl v Belgii. Podle belgických zdrojů byli zadrženi ještě další lidé ve Španělsku, v Maroku a v Saúdské Arábii.

Deset podezřelých bylo zadrženo v Belgii, Nizozemsku a v Německu. Mezi zadrženými jsou Belgičané, Holanďané, Maročané a Čečenci. Většina z nich bydlela v Antverpách. Belgická televize přinesla záběry z policejní razie, při které bylo za úsvitu zadrženo nejméně šest lidí.

V Amsterdamu zatkla nizozemská policie tři muže ve věku 25, 26 a 28 let. Akce proběhla na žádost belgické policie kvůli podezření, že jsou zapojeni do mezinárodního terorismu.

V Německu byl zadržen jeden muž u Cách v souvislosti s podezřením, že rekrutuje mladíky, aby šli bojovat do Čečenska v radikální skupině Čečenský nebo Kavkazský emirát Doku Umarova.

Reklama

Výběr článků

Načítám