Hlavní obsah

Saúdský princ dostal za ubití sluhy doživotí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Soud v Londýně ve středu poslal na doživotí saúdskoarabského prince Abdalazíze bin Násira Saúda za vraždu jeho sluhy. Princ měl se svým služebným intimní styk a muže dlouhodoběji týral a bil. Za mřížemi podle verdiktu musí strávit minimálně 20 let.

Videozáznam napadení sluhy saúdského prince v Londýně

 
Článek

„Byl jste v pozici autority a byla ve vás vkládána důvěra. Obojí jste bezohledně zneužil. Myslím, že nejpravděpodobnější vysvětlení je, že vám vůbec nezáleželo na tom, zda jste ho zabil, nebo ne,“ uvedl k odsouzenému v závěrečné řeči soudce.

Vnuk krále Abdalláha se k umlácení sluhy přiznal a soud rozhodl o jeho vině už v úterý. [celá zpráva]

O dlouhodobějším týrání Bandara Abdulazíze svědčil mimo jiné kamerový záznam z londýnského hotelu, v němž byl služebný nalezen mrtvý. Na videu je Abdulazíz terčem násilného útoku ze strany nadřízeného.

Foto: Reuters

Videozáznam z výtahu v londýnském hotelu zachytil saúdskoarabského prince, jak brutálně bije svého sluhu.

Mrtvé tělo dvaatřicetiletého muže bylo na posteli hotelového pokoje nalezeno v polovině února. Muž byl uškrcen. Na polštáři byla krev.

Podle vyšetřovatelů utrpěla oběť sérii ran do hlavy a obličeje. Měla rozražený ret, zlomený zub, nateklé oko, poraněné ucho, zlomené žebro, zhmožděniny po úderech v břišní oblasti, a vnitřně krvácela do mozku. Stopy po zubech v obličeji podle obžaloby nesly jasný sexuální podtext a zároveň dokumentovaly, jak zuřivému útoku muž čelil. Krev byla i v ostatních pokojích, uvedla policie.

Princ nejprve tvrdil, že poranění pocházela z doby tři týdny před pobočníkovou smrtí, kdy ho přepadli na ulici. Záznamy z kamery z výtahu v hotelu v londýnské čtvrti Marylebone ale prokázaly, že služebného bil on sám. Dvojice sdílela hotelový pokoj přes tři týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám