Hlavní obsah

Německá policie zatkla Čecha a Slováka podezřelé z přepadávání bank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela v Hamburku Čecha a Slováka, které podezírá ze série přepadení obchodů a bank po celé zemi. Informoval o tom v pátek server německého deníku Bild. Vyšetřovatelé podle něj nyní prověřují, zda třicetiletý Čech Zdeněk V. a šestadvacetiletý Slovák Radomír C. nemají v Německu na svědomí ještě další kriminální činy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Jedná se o cestující pachatele, kteří nebyli hlášeni v Hamburku. Zjišťujeme nyní, zda nejsou odpovědní i za jiné skutky," řekl serveru mluvčí hamburské policie Holger Vehren.

Česko-slovenská dvojice přepadla podle Bildu ve čtvrtek po poledni pobočku jedné z bank v severoněmeckém městě. Podle svědků padly i výstřely. Po činu pachatelé ujeli taxíkem, přivolaná policie je ale zadržela na hamburském hlavním nádraží.

Podle serveru u nich zajistila lup ve výši 1500 eur (36 700 Kč) a stříbrnou poplašnou pistoli, z níž v bance údajně pálili. Nikoho však nezranili. Oba mají během pátku stanout před soudcem, který rozhodne, zda na ně bude uvalena vazba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám