Hlavní obsah

Prarodiče se sousedy v Rakousku zneužívali nezletilou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko řeší nový případ sexuálního zneužívání. Jeho obětí údajně byla několik roků v domě svých prarodičů nyní patnáctiletá dívka. Prarodiče a dva sousedi skončili ve vazbě. Jedním z těchto čtyř zadržených je bývalý soudce. O kauze informovala rakouská média.

Foto: Profimedia.cz

Prarodiče dívky a dva sousedé skončili ve vazbě. Ilustrační foto

Článek

Děvče je z Horních Rakous a jezdívalo na prázdniny k prarodičům do Štýrského Hradce. U nich bylo prý od svého předškolního věku týráno a znásilňováno několika muži. Násilníci holčičku údajně například pálili cigaretou.

Dívka podle zpráv z médií tvrdí, že byla k sexuálním hrátkám prodávána. Viděla prý, jak se předávaly peníze. Zneužívání se údajně odehrávalo i v Horních Rakousech, když rodiče nebyli doma a děvče hlídali prarodiče.

Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek. Státní zastupitelství ve Welsu ale neupřesnilo, kolik jich bylo a u koho. Po nich putovali do vazby čtyři lidé, mezi nimi i bývalý soudce, potvrdil mluvčí státního zastupitelství Manfred Holzinger.

Dívka se léčí

Děvče je nyní na psychiatrické klinice v Linci. Před zhruba dvěma týdny se svěřilo jedné pečovatelce. Lékaři poté podali trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání. Podle doktorů dívku trápí extrémní psychická zátěž, kterou vyvolaly silné traumatické zážitky.

Podle právníka, jenž zastupuje bývalého soudce, dívka lže. "Děvče tvrdí, že můj mandant nosí vousy. Ten ale rozhodně po celý svůj život chodil hladce oholen," řekl Wolfgang Moringer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám