Hlavní obsah

Papežův poradce přirovnal Británii k zemi třetího světa

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Jeden z předních poradců papeže Benedikta XVI. přirovnal Velkou Británii k zemím třetího světa. Stalo se tak krátce před historickou návštěvou hlavy římskokatolické církve na ostrovech. Účast kardinála Waltera Kaspera byla po jeho výrocích pro německý magazín Focus odvolána.

Foto: Profimedia.cz

Kardinál Walter Kasper

Článek

Kardinál během rozhovoru hovořil o rostoucím ateismu v Británii, přičemž poznamenal, že katolíci se stávají menšinou. „Když přistanete na (londýnském letišti) Heathrow, občas si myslíte, že jste přistáli v zemi třetího světa,“ řekl v té souvislosti Kasper a přidal i kritiku aerolinií British Airways, když řekl, že diskriminují ty, kdo nosí kříž.

Jeho slova vzbudila krátce před očekávanou papežovou návštěvou kritiku. Kardinál měl být navíc členem doprovodu Benedikta XVI. během jeho čtyřdenní cesty po Skotsku a Anglii. Ve středu však Vatikán oznámil, že Kasper do Británie ve čtvrtek nedorazí. Důvodem je jeho údajné onemocnění.

Papežovu návštěvu Velké Británie poznamenávají nejen historické rozpory mezi Vatikánem a anglikánskou církví, ale i letité zneužívání nezletilých kněžími v různých zemích a skutečnost, že cestu bude z poloviny hradit Londýn.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež zakázal věřícím vuvuzely

Papež Benedikt XVI. uvalil na vuvuzely, které podbzučely nedávné fotbalové mistrovství světa v Jižní Africe, „osobní klatbu“. Během čtyřdenní návštěvy v Anglii...

Výběr článků

Načítám