Hlavní obsah

Unesená Kampuschová se měla stát vysněnou životní partnerkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouský únosce Wolfgang Priklopil unesl školačku Nataschu Kampuschovou údajně s cílem vychovat si ji ke svému obrazu a později se s ní i oženit. Vyplývá to z informací rakouského zpravodajského magazínu News, jenž se odvolává na policejní výpovědi Priklopilova přítele. Tomu se Priklopil po útěku Kampuschové ze zajetí a krátce před svou sebevraždou údajně svěřil s motivy únosu.

Článek

News cituje ve svém čtvrtečním vydání z protokolu o výslechu Ernsta H., který s únoscem Kampuschové hovořil 23. srpna 2006. Tehdy svého kamaráda potkal a nastoupil k němu do auta. Únosce mu prý vylíčil svůj "životní příběh".

Jako základní pohnutku k únosu uvedl Priklopil svůj "křivý nos". Už jako mladík z něj byl zoufalý, protože kvůli němu se prý do něho nezamilovala žádná dívka.

V polovině 90. let Priklopil zvažoval, že nos svěří rukám plastického chirurga, ale nakonec peníze "raději investoval do výstavby bunkru". A to s cílem "unést ženskou bytost a v zajetí ji přetvořit ve svou vysněnou partnerku".

Volba padla na dítě, protože únosce chtěl "jen nedotčené děvče", vyplývá dále z protokolu. Priklopil už byl údajně tak daleko, že chtěl svůj "vztah" ke Kampuschové legalizovat s pomocí falešných dokumentů. Ty mu měly umožnit "zcela oficiálně" se s ní oženit.

Dnes 22letá Kampuschová strávila ve sklepní skrýši pod Priklopilovým domem ve Strasshofu nedaleko Vídně víc než osm let. Priklopil po jejím útěku skočil pod vlak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám