Hlavní obsah

Němci vypsali odměnu za obuvníkova vraha, mohl by to být Čech

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přepočtu 130 tisíc korun dostane ten, kdo pomůže německé policii vypátrat vraha majitele obchodu s obuví v příhraničím městečku Furth im Wald. Karl Perlinger byl zabit ve své prodejně 8. února 1993.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Němečtí kriminalisté případ znovu otevřeli po přezkoumání zajištěných stop pomocí nové, moderní techniky. Objevily se i některé informace, podle kterých by mohl být vrahem občan České republiky.

„Týden po činu sdělil jeden cestující na hraničním přechodu Eschlkam  - Všeruby německému celníkovi, že by policie měla šetřit v nemocnici v Domažlicích. V  lednu roku 1995 byl na oddělení policie ve Furth im Waldu zaslán anonymní dopis, ve kterém odesilatel popisoval osobní poměry oběti,“ uvedla mluvčí Krajského policejního ředitelství v Plzni Martina Zoubková.

Němečtí policisté proto vyzývají každého, kdo by mohl podat jakoukoli informaci ke shora uvedeným skutečnostem nebo k tomuto případu, aby zatelefonoval Kriminální policii Regensburg na telefonní číslo 0049/9973504-320 v pracovní době od 8:00 hod. do 16:00 hod.

V mimopracovní době je potom možné tyto informace sdělit na telefonním čísle 0049/941506-2888 nebo na některé z jejich policejních služeben. „V případě získání jakýchkoli informací s nimi budou policisté  zacházet jako s důvěrnými. Za ty, které povedou k objasnění činu nebo dopadení pachatele, je vypsána odměna ve výši 5 000 euro,“ dodala Zoubková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám