Hlavní obsah

Podvodník nabízel k prodeji hotel Ritz, dostal pět let vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nezaměstnaný řidič kamiónu, který se vydával za obchodníka s realitami, přičemž nabízel k prodeji londýnský hotel Ritz za čtvrt miliardy liber (7,5 miliardy korun), stráví pět let za mřížemi. Rozhodl o tom korunní soud v britském hlavním městě, informovala v úterý stanice SkyNews.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Ritz v centru Londýna

Článek

Anthony Lee našel možného kupce Ritzu a přesvědčil ho k vyplacení miliónové částky jako vstupního poplatku. Terenci Collinsovi tvrdil, že je společníkem majitelů prestižního hotelu v centru Londýna.

Collins o zajištění částky v prosinci 2006 požádal nizozemského miliardáře Marcuse Boekhoorna. Řekl jim, že bratři Frederick a David Barclayovi chtějí prodat Ritz prostřednictvím třetí strany, důvody jsou důvěrné a oni si nepřejí je sdělovat.

Prodej se ale neuskutečnil a uhrazené poplatky nebyly vráceny.

Lee z Gooleu v hrabství Východní Yorkshire u soudu tvrdil, že milión liber byla platba vztahující se k jiné dohodě o prodeji nemovitosti s Collinsem. SkyNews upozornila, že v době podvodu neplatil nájemné a u policie už měl škraloup kvůli krádeži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám