Hlavní obsah

Mladý Čech dostal za vraždu krajanky v Irsku doživotí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin
Aktualizováno

Irský soud v pondělí poslal na doživotí za mříže 24letého Čecha za vraždu 19leté krajanky, která se odehrála před dvěma roky v Inverin v kraji Galway. Uvedl to server Irish Times.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dívčino tělo bylo objeveno ve vodě ve stoce. Mladík přiznal, že s dívkou v noci z 20. na 21. července 2008 trávil čas a byl s ní až do její smrti. Vyšetřovatelům řekl, že se pohádali cestou z pláže kvůli tomu, že mu dívka prohlížela e-maily. Hádka se vystupňovala v domě. Muž nakonec dívku uškrtil.

Policii přivolal ve 02:30 hodin soused, který uvedl, že ho v jeho domě drží muž, jenž se chce úřadům vydat. Dodal, že mohl svou přítelkyni zabít, což ale neví jistě, protože je slepý. Policisté Čecha po příjezdu do domu našli velmi rozrušeného a on je zavedl k oběti.

Pár se seznámil v České republice a v Irsku pracoval v supermarketu. Odsouzený vyjádřil před soudem nad svým činem lítost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám