Hlavní obsah

Německou dálnici přeměnili v obrovskou pouť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obří festival místní kultury zablokoval 60 kilometrů jedné z nejfrekventovanějších evropských dálnic mezi Dortmundem a Duisburgem, Přilákal dva milióny návštěvníků. Na dálnici vyrostl údajně nejdelší stůl na světě, sestavený z 20 000 dlouhých festivalových stolů.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Záběr z akce na německé dálnici

Článek

Akce se konala v rámci projektu Ruhr 2010, jak se označuje přidělení titulu evropského města kultury celému regionu Porúří, uvedla agentura DPA.

Podél obřího stolu zasedlo několik skupin, které oslavovaly narozeniny. Přátelé dvaasedmdesátiletého oslavence Waltrauda Ringelsteina z Essenu například každou celou hodinu zpívali známý nápěv Happy Birthday, přidávali se k nim i kolemjdoucí.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Záběr z akce na německé dálnici

Další lidé u stolu předváděli různé dovednosti. Na dálnici A40, po které denně obvykle projede na 150 000 aut, tak byly k vidění korejské tance nebo zněla hra na dudy. Obyvatelé průmyslového regionu ale nezapomněli ani na svou historii, kdy byla celá oblast proslavená především uhelnými doly. Na jednom z dálničních mostů tak například skupina lidí recitovala hornické básně.

Jeden z organizátorů akce Oliver Scheytt poznamenal, že dnešní festival přispěje i k vybudování nového sebevědomí mezi lidmi z Porúří. "Lidé už se nemusí omlouvat za to, že žijí mezi Münsterem a Düsseldorfem," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám