Hlavní obsah

Za přepadení pokerového turnaje půjdou na tři roky do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Víc než tříleté tresty odnětí svobody ve čtvrtek vynesl berlínský zemský soud nad čtveřicí mužů, kteří se počátkem března účastnili loupeže na mezinárodním pokerovém turnaji v Berlíně. Podle agentury DPA pobudou pachatelé ve věku 19 až 21 let za mřížemi kvůli závažné loupeži a nebezpečnému ublížení na těle.

Článek

Ozbrojení a maskovaní muži tureckého a arabského původu přepadli turnaj konaný v hotelu Grand Hyatt v centru německé metropole 6. března. Z 242 000 eur (přes 6,2 miliónu korun), které si tehdy odnesli, se dodnes větší část nenašla. Při loupeži pachatelé zranili dva hlídače.

Tři roky a devět měsíců vyměřil soud 21letému muži, jenž policii vyzradil své komplice. Ostatním třem spolupachatelům ve věku 19 a 20 let uložil soud trest pro mladistvé v trvání tři roky a šest měsíců. Příslušné státní zastupitelství žádalo pro mladé muže vyšší tresty odnětí svobody, a to od čtyř do šesti let.

Proces se dvěma osnovateli loupežného přepadení začne 19. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám